And the fog of what is right, won't cover us cause you know me, i could not give up a fight.

Publicerad 2013-03-28 01:07:16 i allt.,

Klockan är 1 och jag ska ta en 10 minuter lång powernap. Har legat i soffan i skitiga mjukisbyxor och kollat på greek sen jag kom hem från skolan medans Pauline och Ellinor har vart på skiva och festat och så (men egentligen, vem har rätten att påstå att en dejt med OLW inte är en fest). Nu har de köpt chips och kommer hit för att ja, yolo osv. 
 
Dödstrött och redo att åka buss från klockan 16-06 imorgon natt tänker jag att det är väl ändå sånt här som gör livet och sista året på gymnasiet speciellt. Faktum kvarstår - projektarbetet är inlämnat och då är det fan inte långt kvar till studenten. 
 
Hoppas ni sover sött därute, finisar. ♥
 
 

Det fanns en gång en stad/i parkerna lekte barn/så släppte dom ned en bomb, och staden försvann.

Publicerad 2013-03-25 21:25:00 i allt.,

Ibland, någon gång i månaden, får jag för mig att leka allmänbildad och läsa tidningen. Då läser jag varje del, varje sida, varje notis och varje insändare. Idag läste jag ett reportage om skönhetsmässan i Stockholm och reportern skrev, efter att två hudterapeut-studerande kommenterat att man får vara beredd på negativa kommentarer när man gör skönhetsingrepp, "För denna dubbelbestraffning är det allra värsta. Att det samhälle som producerar oss, som skapar våra ideal och som matar våra komplex, samtidigt föraktar oss för att vi lever efter dess regler." Slogs av att om man nu ska använda sig av begrepp som vacker skulle jag nog vilja kalla vår värld för väldigt ful. 
 
Sedan läste jag i DN Världen om två reporters fyra dygn i Aleppo, Syrien. Jag läste om en förstörd stad, om flyktingläger, om robotbomber, om hur en gevärskula blivit billigare än en bit bröd. Om "overklighetskänslan förstärks när en ung man med nedhasade jeans dyker upp från ingenstans, bärande på en plastpåse med sprejburkar. Han presenterar sig som 'Khalifa, 19 år, graffitikonstnär' och sätter igång med att dekorera en av de havererade husväggarna. Det blir en glad mun, en smiley, den globala symbolen för gott humör. Khalifa kompletterar verket med att spreja 'det blir bättre imorgon' på arabiska, och undertecknar med sin tagg. Så försvinner han lika fort som han har kommit." Insåg ännu en gång att jag vill förändra något, vad som helst, allt. För hur ska man kunna leva sitt liv med vetskapen att man valt bort en kanske säker död för sig själv men livet för någon, några, i ett land långt långt borta? Hur kan någon som aldrig gjort någonting för att förändra den här tragiska världen vi lever i förtränga det faktum att hen har blod på sina händer? 
 
Detta insåg jag idag innan jag lämnade tidningen för att äta middag, lyssna på pappa som fascinerades över facetime och valet om jag skulle se senaste how i met your mother eller new girl först. 

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela