Världen fattar fel, ingenting går fram.

Publicerad 2014-05-27 10:30:00 i allt.,

Sitter just nu och vet inte riktigt vart jag ska ta vägen. Försöker komma på något att säga som på ett bra sätt förmedlar det som händer i mitt huvud just nu. Går inget vidare. 

 

För mig är det självklart att alla etablerade politiska partier ska granskas, kritiseras, ifrågasättas och, till viss del, göras parodi på (även om vissa partier är enklare att göra narr av, exempelvis sverigedemokraterna). Det är vad demokrati och yttrandefrihet går ut på. En stor del av journalistiken går ut på att göra just detta för att se till att regeringen gör sitt jobb korrekt. Sverigedemokraterna fick 9.8 procent i EU-valet och kommer nu få än mer uppmärksamhet riktat mot sig. De kritiseras sedan tidigare av andra politiker, journalister, skolelever osv. Feministiskt Initiativ fick 5.3 procent och detsamma gäller nu dem. De har över 15.000 medlemmar, Unga Feminister är det tredje största ungdomsförbundet i Sverige och det går inte längre att vända varken dem eller förändringen ryggen. 

 

Under gårdagen bestämde jag mig att, för ett litet tag, ignorera paniken och rädslan för vad som händer i Sverige och i Europa och istället fokusera på att vi fick ett mandat i EU-parlamentet. Att jag känner såpass många som delar mina åsikter, som röstade på F! och deltog i något historiskt. Idag väntade väl verkligheten. I och med succén kommer även kritiken.

 

En person på facebook postar en länk till den här artikeln och skriver att nu, nu tar hen bort alla facebook-vänner som röstar på F!. Fan alltså, jag blir så himla ledsen. Frustrerad. Vet inte om jag ska skratta eller gråta. Jag älskar F! men förstår självklart de som helt sätter sig emot deras politik. Som inte alls håller med. MEN. När någon utövar samma åtgärd mot de som röstar på Feministisk Initiativ som mot de som röstar på Sverigedemokrater. Då känns allt så fruktansvärt hopplöst. I en del ögon ses FIs politik som extrem. Inom vissa områden är det nog svårt för många att hålla med om deras politiska mål. Men att sätta deras medlemmar på samma nivå som Sverigedemokraternas? Tillsammans med rasister, som har en väldigt skev uppfattning av vad mänskliga rättigheter innebär? Det kommer jag nog aldrig förstå mig på. 

 

Det finns även det faktum att så många redan har delat den här texten. Hur många som förmodligen smälter kritiken utan att ge den en extra tanke. Det är lätt hänt, i och med att F! har en annorlunda politik. Andra partier än de gamla, etablerade är ofta annorlunda och därmed lättare att kritisera och/eller förhålla sig till. Hade jag läst en ensam artikel som kritiserade Sverigedemokraterna valmanifest hade jag kanske tagit det till mig utan en tanke i och med att jag sedan innan inte håller med dem öht. Jag vet inte. Vad jag vet säkert är att jag blir rädd för hur lätt en del tar emot kritik mot Feministiskt Initiativ. Själv håller jag på vissa håll med debattartikeln, men jag tycker även den känns överdrivet partisk. Inte hela sanningen. (Inser dock - hur många debattartiklar gör det? Det är trots allt bara människor som ligger bakom dem.) Men ska det verkligen vara så lätt att avfärda en politik som röstades in i självaste EU-parlamentet? En politik som var femte förstagångsväljare valde att rösta på? Ett parti som visserligen har en del brister i sina idéer, men som strävar efter en helhet. 

 

Kanske är det därför Feministiskt Initiativ ibland får lika hårt bemötande som Sverigedemokraterna. Båda partierna nöjer sig inte med att ha olika mål inom arbetslösheten, skatterna eller miljön. De har båda två helt nya samhällen som mål. Och för stunden väljer jag att följa med Feministiskt Initiativ. Jag har också ett helt nytt samhälle som mål. Ett samhälle fritt från sexism, rasism, homofobi mm. Jag tror inte att det är omöjligt. Jag tror till 100% på att feminismen och mänskliga rättigheter kommer segra.

 
 

dat shits bangerz yo

Publicerad 2014-05-21 22:59:00 i allt.,

Hihi. Köpte precis Sophies biljett till Miley nästa vecka! Ahhh!! Hur taggad??? Det kommer bli fetmegabäst. Hoppas på tuttar. (Mmm det här är så motsägelsefullt mot typ allt jag tror på.)
 
Okej så 1. på fredag förtidsröstar jag rosa hihi #taplats osv. 2. JAG KOMMER INTE KLARA TEORIPROVET OCH UPPKÖRNINGEN ALLTSÅ ÅÅÅHH. 3. Är så taggad på fest det finns inte har liksom inte druckit på 3 veckor vad händs. 4. Mitt knä gör ont och sjukgymnasten kom först fram till att jag är överrörlig och en vecka senare att pga detta är båda mina bakre korsband uttänjda, alltså på båda knäna, vilket suger apa för det är inte säkert att de 'går tillbaka' eller vad en nu säger. 5. Varberg är typ den mysigaste staden. Farmor är en av de starkaste personerna jag vet. 6. Mmmmmm tågluff om 3 veckor vad händs once again. 7. Krunegårds nya musikvideo is so funny. 8. Kan inte sluta lyssna på Den Svenska Björnstammens nya album??? Längst fram på Emmaboda ja. 
 
Nä vet ni det får duga tänkte bara liksom hej jag lever någonstans i det mörka träsket kallat körkortsteori. (Haha skämtet, ska kolla full patte istället.)
 
 

Ingen musik passar visst idag.

Publicerad 2014-05-12 14:44:00 i allt.,

Åh, har alltså världens diskussionsinlägg på g (som vanligt?) men kan inte få ner det som jag tycker är allra mest relevant och det får därför vänta lite. Allt snurrar runt, eurovision, conchita, österrike (!), polen, EU-VALET blondinbella (!!!), det faktum att jag är överrörlig (?), allltt.
 
Ok, satt och tänkte på någon bild från 1995 och insåg att oj nästa år är det ju samma antal och oj det betyder att nu är det precis 20 år sedan 1994 då jag föddes och wow och sen insåg jag just det är kanske därför vi fyller 20 i år. Mina snilleblixtar alltså <3
 
MEN ÅH vill verkligen ha en riktigt fet feministisk diskussion just nu om tex debatten igår mellan Gudrun Schyman och Annie Lööf (jag älskar båda två. Annie är typ den yngsta partiledare jag känner till, hon leder liksom Centerpartiet OCH Centerkvinnorna, och hon är en enligt mig grym feminist även om det inte framgick på Agenda för hon kan liksom inte hantera Gudrun. Eller Gudrun kan inte hantera henne. Eller så borde tales (????????? taleskvinnan??????) (brukar en säga talesperson?) för Centerkvinnorna debaterat istället pga mkt mer lämpligt? Det här kanske låter lite konstigt och fördomsfullt men debatten påminde mig om debatter mellan en man och en kvinna. Ofta går det ju till så, att mannen fullkomligt överröstar kvinnan. Men jag kanske är helt ute och cyklar). Tyvärr måste jag istället börja med körkortsteorin. Sigh. Hur ska detta gå ackackack. 
 
 

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela