I don't want to leave, i don't want to fly, no, i feel like my place is right around there.

Publicerad 2015-02-24 09:46:55 i allt.,

Här sitter jag och lyssnar på förra årets spellista. Springer fram och tillbaka till tvättrummet, betalar hyra, skriver klagomejl till hyresvärden osv. Funderar på att äta TONFISKSALLAD till lunch? Vet att klockan bara är halv tio men jag har varit vaken sen halv åtta och kunde inte äta frukost pga min youghurt var dålig. Sigh. Vuxenlivet </3. Lol vuxen alltså tog tio min för mig att få igång tvättmaskinen, höll på att börja gråta för att jag inte fattade vad jag skulle göra tills jag insåg att hmm vänta jag har inte tryckt på sätta på-knappen... Vuxen var det ja. Sen fick jag inte ens igång den andra så nu har jag bara en fungerande tvättmaskin vilket är liiiite irriterande. Bara en aning. 
 
Igår pratade jag för första gången med andra männskor här i "korridoren". Jag stod och gjorde pulvermos (ALLTSÅ! Det är lika lätt som nudlar??? Det är bara att koka upp i vattenkokaren och sen hälla i en skål och blanda med pulvret?? HELT AMAZETITS!) samt mikrade falukorv (ny livsstil var det ja) och två tjejer kom in som var jättetrevliga och hade bott här aslänge och jag ba eehh hur och dom ba eh nä det är illa... Haha. Menmen! It's a start. Grejen är att jag tror att de flesta här avskyr stället då det efter en månad fortfarande påminner om ett fängelse eller någon typ av anstalt och som de sa igår, de flesta har liksom kyl och allt på deras rum = skälet till att jag knappt sett någon. Visserligen var igår första gången jag typ - var - i köket men ah whatever. Ska säga upp det nu - bara två månader till av det här jävla klaustrofobirummet! YES! Ska jag prova att photobootha mitt "takfönster"? Jag gör det. 
 
Yes alltså där cirka tre meter upp i det jävla skorstenen är mitt fönster. På riktigt klarar inte av det här jävla rummet ughhh. Igår var jag hemma från typ 5 och det var nästan rekord tror jag? 
 
Aja. Ska fortsätta jobba nu see ya never
 

So find us when we're old, laughing in the afterglow.

Publicerad 2015-02-23 22:49:00 i allt.,

Mitt internet här (som ingår i den fucking svindyra hyran) vill ju aldrig riktigt fungera innan halv elva på kvällen (som tidigast). Några kompisar föreslog att jag istället för tv-serier skulle skriva något så ja det gjorde jag. Har varit på dåligt humör idag av oklara skäl och är arg på typ allt. Förutom pulvermos <33 Men ja vad ska jag göra annat än att skriva av mig all jävla ilska. 
 

Det finns så många saker ute i världen som gör mig arg. Och ledsen. Och besviken, frustrerad och hämndlysten. Som gör att jag vill slå tillbaka, så hårt jag kan. En månad in i juristprogrammet när hela mitt jag skriker åt mig hur dum i huvudet jag är, hur smarta alla andra är, hur det här aldrig, aldrig, aldrig kommer att gå – då är det de känslorna jag på något sätt försöker hitta tillbaka till. Varför jag faktiskt drömt om juridik i så många år. Jag ska ju lära mig slå tillbaka, och jag ska slå där det gör som allra ondast.

 

Samtidigt finns det mycket annat jag också blir arg över, som inte anses ligga på samma nivå. Till exempel feminism i Sverige. Och, just speciellt idag, monarkin. Beror förmodligen på att vår prinsessa fyller år idag och att min facebook har varit fylld av dels söta bilder på ett barn, dels Republikanska Föreningens länkar till diverse debattartiklar som, vid brist på bättre ord, ”triggats” av födelsedagen. 

 

Jag är långt ifrån lika insatt i det här som jag är i feminism men det är fortfarande någonting jag verkligen bryr mig om. För nej, jag vill inte ha monarki i Sverige. Jag tycker det är gammalt och förlegat och bör bytas ut till en modernare lösning. Hur övergången till republik smidigast kan ske vet jag inte, men det betyder inte att jag inte tänker sluta försöka. ”Försöka”. Inte direkt så att jag kämpar för det varje dag, men det är något jag tror på. 

 

På många sätt tycker jag ju synd om vår kungafamilj. Estelle, herre vad jag tycker synd om henne! En treåring som ALDRIG kommer få chansen till en uppväxt som ens liknar resten av Sveriges barn. Som enligt Sveriges grundlag har sitt yrke bestämt. Som enligt Sveriges grundlag hör till Svenska Kyrkan. Jaha, religionsfriheten, den är något som faktiskt har undantag? En grundlag med undantag, spännande.

 

Enligt vår grundlag ska Konungen (ja, drottning står självklart inte nämnt, för drottningar har ju fortfarande inte samma position som kungar trots vad alla säger) ”alltid vara av den evangelistiska läran”. Detta är från RF år 1809, men hänvisas till i vår successionsordning även idag. Nämns även att om kungliga familjemedlemmar ej tar del av samma lära, utesluts de från successionsordningen. VAR LIGGER RELIGIONSFRIHETEN I DET HÄR? Det här är något jag knappt visste om förrän jag letade upp det ordentligt idag.

 

Även något så fånigt som att Estelle, precis som Viktoria, kommer behöva fråga vår jävla regering om godkännande när hon vill gifta sig. 

 

Det som oftast genomsyrar många motargument är – tradition. Det är tradition. Men hörni, det finns så mycket som är tradition. Under de senaste åren har ordet tradition fått en mer och mer negativ ton för mig. Det är så många traditioner i samhället som går emot vad jag tror på. Nu menar jag inte endast hur jag inte är intresserad av att vara med i svenska kyrkan, hur jag inte vill gifta mig osv. Sådant som faller naturligt för så många. Nej, jag menar traditioner om hur familjer fungerar, hur människor uppfostras, rättigheter. Abort, samkönade äktenskap, våldtäktskulturen vi faktiskt lever i (det är hur pojkar är, han är bara en tonåring hjälplös inför alla hormoner, DRAR HAN DIG I HÅRET ÄR HAN NOG KÄR I DIG). 

 

Det kanske är helt out of context och jag kanske inte har någon poäng över huvud taget, men så ser det ut för mig. För mig är traditioner något som äldre människor, alltför ofta män, hänvisar till när förändringar hotar deras svartvita världsbilder. Därför är något så pass odemokratiskt som vår demokrati inte något jag vill vara en del av. 

Sigh.

Publicerad 2015-02-07 17:02:00 i allt.,

Är så himla arg på världen just nu. Är i Stockholm över helgen och satt i soffan och kollade på SNL, när Sia var musikgästen. Så uppträdandet gick ut på att Sia stod i mitten och två dansare bara tar över scenen och det var tjejen från musikvideon till Elastic Heart och en vuxen kvinna. Vet inte om ni har sett den videon men om ni missat den - GÖR DET NU! Den är helt fantastisk och otrolig och så bra gjord och hon är så talangfull att jag tappar andan. På riktigt. Diskuterade det någon gång, hur mycket kritik den videon har fått. Vilket jag någonstans kan förstå men jag håller verkligen, verkligen inte med. Inte någonstans. Det är det som är så vackert med dans - att riktigt bra dansare kan bli något helt annat än vad de först ser ut att vara. Som med all konst egentligen. Så, iallafall, kan kanske vara därför de under SNL-framträdandet valde en vuxen kvinna istället. MEN det jag ville komma fram till var att jag klickade mig in på en intervju med Maddie, den här tolvåriga tjejen som dansar som en gudinna. De två programledarna nämner att de inte kan förstå hur Maddie kan röra sin kropp på det sättet och när själva intervjun börjar säger de "and you're SO beautiful, and your SKIN -----" osv. 
 
Började alltså gråta. Inte för att jag just i denna stund är ledsen på världen och samhället, utan så fruktansvärt jävla ARG. En tolvåring som dansar helt mirakulöst bra blir alltså kommenterad på sin hud det första som händer? Hur vacker hon är? Jaha? So? DET ÄR INTE DÄRFÖR HON ÄR DÄR. 
 
Men vad vet jag. Jag överreagerar väl som vanligt. Det här kanske är vad tolvåriga Justin Bieber också fick höra när han slog igenom? 
 
 

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela