So find us when we're old, laughing in the afterglow.

Publicerad 2015-02-23 22:49:00 i allt.,

Mitt internet här (som ingår i den fucking svindyra hyran) vill ju aldrig riktigt fungera innan halv elva på kvällen (som tidigast). Några kompisar föreslog att jag istället för tv-serier skulle skriva något så ja det gjorde jag. Har varit på dåligt humör idag av oklara skäl och är arg på typ allt. Förutom pulvermos <33 Men ja vad ska jag göra annat än att skriva av mig all jävla ilska. 
 

Det finns så många saker ute i världen som gör mig arg. Och ledsen. Och besviken, frustrerad och hämndlysten. Som gör att jag vill slå tillbaka, så hårt jag kan. En månad in i juristprogrammet när hela mitt jag skriker åt mig hur dum i huvudet jag är, hur smarta alla andra är, hur det här aldrig, aldrig, aldrig kommer att gå – då är det de känslorna jag på något sätt försöker hitta tillbaka till. Varför jag faktiskt drömt om juridik i så många år. Jag ska ju lära mig slå tillbaka, och jag ska slå där det gör som allra ondast.

 

Samtidigt finns det mycket annat jag också blir arg över, som inte anses ligga på samma nivå. Till exempel feminism i Sverige. Och, just speciellt idag, monarkin. Beror förmodligen på att vår prinsessa fyller år idag och att min facebook har varit fylld av dels söta bilder på ett barn, dels Republikanska Föreningens länkar till diverse debattartiklar som, vid brist på bättre ord, ”triggats” av födelsedagen. 

 

Jag är långt ifrån lika insatt i det här som jag är i feminism men det är fortfarande någonting jag verkligen bryr mig om. För nej, jag vill inte ha monarki i Sverige. Jag tycker det är gammalt och förlegat och bör bytas ut till en modernare lösning. Hur övergången till republik smidigast kan ske vet jag inte, men det betyder inte att jag inte tänker sluta försöka. ”Försöka”. Inte direkt så att jag kämpar för det varje dag, men det är något jag tror på. 

 

På många sätt tycker jag ju synd om vår kungafamilj. Estelle, herre vad jag tycker synd om henne! En treåring som ALDRIG kommer få chansen till en uppväxt som ens liknar resten av Sveriges barn. Som enligt Sveriges grundlag har sitt yrke bestämt. Som enligt Sveriges grundlag hör till Svenska Kyrkan. Jaha, religionsfriheten, den är något som faktiskt har undantag? En grundlag med undantag, spännande.

 

Enligt vår grundlag ska Konungen (ja, drottning står självklart inte nämnt, för drottningar har ju fortfarande inte samma position som kungar trots vad alla säger) ”alltid vara av den evangelistiska läran”. Detta är från RF år 1809, men hänvisas till i vår successionsordning även idag. Nämns även att om kungliga familjemedlemmar ej tar del av samma lära, utesluts de från successionsordningen. VAR LIGGER RELIGIONSFRIHETEN I DET HÄR? Det här är något jag knappt visste om förrän jag letade upp det ordentligt idag.

 

Även något så fånigt som att Estelle, precis som Viktoria, kommer behöva fråga vår jävla regering om godkännande när hon vill gifta sig. 

 

Det som oftast genomsyrar många motargument är – tradition. Det är tradition. Men hörni, det finns så mycket som är tradition. Under de senaste åren har ordet tradition fått en mer och mer negativ ton för mig. Det är så många traditioner i samhället som går emot vad jag tror på. Nu menar jag inte endast hur jag inte är intresserad av att vara med i svenska kyrkan, hur jag inte vill gifta mig osv. Sådant som faller naturligt för så många. Nej, jag menar traditioner om hur familjer fungerar, hur människor uppfostras, rättigheter. Abort, samkönade äktenskap, våldtäktskulturen vi faktiskt lever i (det är hur pojkar är, han är bara en tonåring hjälplös inför alla hormoner, DRAR HAN DIG I HÅRET ÄR HAN NOG KÄR I DIG). 

 

Det kanske är helt out of context och jag kanske inte har någon poäng över huvud taget, men så ser det ut för mig. För mig är traditioner något som äldre människor, alltför ofta män, hänvisar till när förändringar hotar deras svartvita världsbilder. Därför är något så pass odemokratiskt som vår demokrati inte något jag vill vara en del av. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela